akvarium Life

akvarium Life tjocka bitar avGör din egen bakgrund från frigolit

Jag hade sett flera mycket fina bakgrunder gjorda av frigolit i olika tankar så när jag köpte min nya 720 liter jag beslutat att göra en. Detta är hur det gick.

Jag köpte sex tjocka bitar av frigolit som mäter 120x60x10 centimeter och en öl. Den frigolit blir bakgrunden till tanken och ölen är för att dricka medan du arbetar på det.

Eftersom tanken mäter 200x60x60 centimeter Jag var tvungen att klippa dem att passa tanken ordentligt.

Eftersom jag behövs för att placera två stycken ovanpå varandra placerade jag lederna ojämn för att göra det stabilt.

Innan de slutligen placera arken jag ansökte gott om silikon tätningsmedel. Detta är viktigt så att det håller tätt när du börjar carving i den senare. Kontrollera att du använder en silikon som är gjord för att användas i akvarier.

Nu arken frigolit limmas ihop.

I detta hörn jag kommer att placera slangen från kapseln filter och en värmare. Jag har klippt det hela vägen genom att använda en såg för att skapa ett stort fack. Det bidrar till att göra det stora om du vill fånga herrelösa yngel eller kanske lägga till en drivenhet senare.

Jag har nu börjat den faktiska carving; Det finns en hel del frigolit bitar flyger runt. På stolen till höger är att öl igen. Öl är en bra hjälpreda i detta skede av arbetet.

Jag är nu halvvägs igenom. På vissa ställen är det faktiskt börjar se ut som stenar. Jag skära större stenar på toppen för att skapa skuggor vilket skapar mer djup. På vissa ställen har jag gjort grottor som inte är visuella från främre men kommer att skapa gömställen för svagare fiskar.

I det vänstra hörnet Jag kommer att placera en drivenhet. Detta fack kommer inte att nå hela vägen till botten. Det finns alltid avfall på undersidan av denna typ av fack så att det är lättare att rengöra om du gör det lätt att nå. Jag gör facket bred dock så att jag kan byta till en större drivenhet i framtiden om det behövs.

Nu carving delen är klar. Alla trodde att det skulle finnas några små fläckar att röra upp fortfarande.

Jag har nu gått över hela bakgrunden med en varmluftspistol för att jämna ut det.

Detta är vad det ser ut från ovan.

För att kunna placera den i tanken den behöver för att skära in i fyra stora sektioner.

I tanken sektionerna passar bra ihop.

Nu är det dags för målgång. Jag köpte tre typer av pulverfärg pigment. Se till att du använder en giftfri slag. Jag väljer färgerna grönt, brunt och svart för att skapa en naturlig skugga.

Vissa hobby cement blandas med vatten och färgpigment. Du bör göra en tunn blandning så att du kan använda den med en pensel.

Den första beläggningen är klar.

Helt klar. Jag målade tre lager av cement på detta. Den behöver för att torka i cirka två timmar mellan varje beläggning.

Nu är det monteras. I fogarna mellan de fyra avsnitten Jag har sökt silikon och slutligen täckte dem med cement.

Och här är fylld med sand, vatten, växter och Malawi ciklider. Det är en bra idé att försöka imitera bakgrunden när du väljer stenar för förgrunden eller vice versa. Det ger en mer naturlig look.

© Copyright 2003, Marcus Andersson, All Rights Reserved.

Andra DIY dekoration projekt Information

Behöver du mer svar?

Kontrollera dessa relaterade artiklar

www.aquariumlife.net

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tio =