Alkohol och viktminskning

Parera ” Freshman 15 ”

 • Fara Drycker och hälsosamma alternativ
 • Friska dryck Riktlinjer
 • Diet vänliga Alkohol val
 • Säg Skål för bantats Cocktails
 • De Sneaky kalorier du läppja på
 • Sanningen om alkohol och hjärthälsa
 • Kost och näring (forum)

 • Alkohol och viktminskning

  Alkohol och viktminskning är fiender, men en och annan dryck kan ha en plats i en hälsosam livsstil. Faktum är att många experter noterar de potentiella hälsoeffekterna av att konsumera en enda drink per dag, inklusive en minskad risk för högt blodtryck Men om du överskrider en drink dagligen, kanske du saboterar dina planer viktminskning.


  Alkohol metaboliseras annorlunda än andra livsmedel och drycker. Under normala förhållanden, blir kroppen sin energi från de kalorier i kolhydrater, fetter och proteiner, som långsamt bryts ner och absorberas inom det gastrointestinala systemet. Situationen blir matsmältningen när alkohol är närvarande. När du dricker alkohol, blir det omedelbar uppmärksamhet (eftersom det ses av kroppen som ett gift) och behöver ingen matsmältning.

  På fastande mage, alkoholmolekyler de diffundera genom magväggen snabbt och kan nå hjärnan och levern i minuter. Denna process är långsammare när du har mat i magen, men så snart som maten kommer in i tunntarmen, tar alkoholen första prioritet och absorberas snabbt in i blodomloppet.

  Som alkoholen når levern för bearbetning, placerar levern all sin uppmärksamhet på alkoholen. Om du dricker mycket långsamt, är all den alkohol som samlats in av levern och behandlas omedelbart—undvika alla andra delar av kroppen. Om du dricker snabbare, kan levern inte hålla jämna steg med behandling behöver och alkoholen fortsätter att cirkulera i kroppen tills levern är tillgänglig för att behandla den. Det är därför dricker stora mängder alkohol (eller dricka alkohol snabbt) påverkar hjärncentra som arbetar med tal, syn, resonemang och dom.

  När kroppen är inriktad på att bearbeta alkohol, är det inte kunna korrekt bryta ned livsmedel som innehåller kolhydrater och fett. Därför är dessa kalorier omvandlas till kroppsfett och förs bort för permanent lagring på kroppen.

  Alkohol är ett diuretikum, vilket innebär att det orsakar förlust vatten och uttorkning. Tillsammans med denna vattenförlust du förlorar viktiga mineraler såsom magnesium, kalium, kalcium och zink. Dessa mineraler är viktiga för upprätthållandet av vätskebalansen, kemiska reaktioner, och muskel kontraktion och avslappning.

  Alkohol innehåller 7 kalorier per gram och erbjuder inget näringsvärde. Det lägger bara tomma kalorier till din diet. Varför inte tillbringa din kaloribudget på något friskare?

  Alkohol påverkar din kropp på andra negativa sätt. Dricka kan hjälpa inducera sömn, men sömn du får är inte mycket djup. Som ett resultat får du mindre vila, vilket kan utlösa dig att äta mer kalorier nästa dag. Alkohol kan också öka mängden syra som produceras i magen, orsakar din magslemhinnan blir inflammerad. Med tiden kan överdriven alkoholkonsumtion leda till allvarliga hälsoproblem, bland annat magsår, leversjukdom och hjärtproblem.

  Alkohol sänker dina hämningar, vilket är skadligt för din kost planer. Alkohol faktiskt stimulerar aptiten. Även om du kanske vara full från en jämförbar mängd kalorier från mat, kanske flera drycker inte fylla upp dig. Ovanpå det, visar forskning att om du dricker före eller under en måltid, är båda dina hämningar och viljestyrka minskas. I detta tillstånd, är det mer sannolikt att äta för mycket—särskilt fet eller stekt mat—som kan lägga till din midja. För att undvika detta, vänta med att besluta att dricka tills du är klar med din måltid.

  Många livsmedel som följer dricka (jordnötter, pretzels, chips) är salt, vilket kan göra dig törstig, uppmuntra dig att dricka ännu mer. För att undvika overdrinking, smutta på ett glas vatten mellan varje alkoholhaltig dryck. Fortsatt ›

  www.sparkpeople.com

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  fem + 3 =