Barcelona en Real Madrid 2 Cristiano Ronaldo tar tag sen vinnare för 10-man Real i Clasico

Barcelona en Real Madrid 2 Cristiano Ronaldo tar tag sen vinnare för 10-man Real i Clasico nu en integrerad delBarcelona en Real Madrid 2: Cristiano Ronaldo tar tag sen vinnare för 10-man Real i Clasico

matchrapporten

R EAL Madrid kämpade tillbaka från ett mål ner för att avsluta Barcelonas obesegrade i en spänd Clasico på lördag kväll.

Cristiano Ronaldo tog en 85: e minut vinnare för hans sida som Luis Enrique är män inte kunde slå en Real Madrid minskas till 10 män, efter Sergio Ramos blev utvisad två bokningsbara brott.

Ett preliminärt första 45 minuterna slutade mållös med Barcelona njuter de flesta av bollinnehavet. Real fastställdes i en betydligt styvare defensiva stil än vad vi har sett från dem den här säsongen och hemmalaget hade svårt att skära öppna möjligheter, men Luis Suarez var skyldig att missa en gyllene chans tidigt.


Jag t dröjde till den 56: e minuten för Gerard Pique att öppna poäng, förlora sin markör, Pepe, på ett hörn och driver en rubrik i det nedre hörnet av Keylor Navas ”mål.

Real svarade nästan omedelbart, Marcelo gör ett sällsynt satsning utanför gränserna för sin position till vänster-back och går på en plundrande kör ned vingen, vilket statiska Barca spelare kvar som han ökade framåt. Bollen släpptes av lådan, tog korset en ond böjning och föll ovanför huvudet på Karim Benzema, som justerat sin kropp och drog på en akrobatisk volley.

R eal lutade sig tillbaka, marshaled av en lysande Casemiro, och uppmanade Barcelona att attackera dem, ser till våren attacker på disken. Men som Lionel Messi föll djupare och djupare för att försöka engagera sig, så Real tog ett starkare grepp om spelet.

Gareth Bale hade ett mål orättvist uteslutas för ett tryck på Jordi Alba och det såg ut som Real chans att rycka seger hade gått när Ramos visade sitt andra gula kort. I själva verket borde han ha visat det långt tidigare efter en katalog över klumpiga utmaningar över hela planen. Detta var hans fjärde rött kort i en Clasico.

Barca drivit söker en vinnare, men det var Real som tillhandahöll twist i berättelsen. Gareth Bale, outtröttlig i hans defensiva ytter roll på höger sida, flyttade ner planen och korsade till bortre stolpen för Ronaldo. Portugiserna kontrollerade bollen ansträngning på bröstet, tog Alba av spelet i processen och sköt ett lågt skott genom benen på Claudio Bravo att ta en känd seger.

R EAL Madrid har alla bakom bollen i sin egen planhalva nu, de är hängande på denna ledning om de kan. Iniesta korsar in men ser hans försök leds rakt ut igen. Arda Turan försöker delta i men det finns inget utrymme i mitten – Real har fem försvarare nu, Casemiro ansluta backlinjen.

Real bryta ner planen. och Pepe är längst fram! Vad handlar det här om. Barca rensa upp i röran.

T han MSN engagera – ett kors kommer in i boxen, Messi leder ner till Suarez, som skjuter men stängs av Casemiro och Neymar försöker peta bollen i när han flyger förbi hans fot. Inspark.

Ronaldo försöker göra sin lilla klubba dans på vänsterkanten, men Pique klockor honom hela vägen och bara sticker en fot för att stoppa honom, lite som när Indiana Jones skjuter den där killen i den filmen han är i. I tror det kallas Indiana Jones.

70 minuter

T hans är där Messi har flyttat till nu. Suarez är bred rätt, Neymar bred vänster, Messi som en falsk nio. TAKTIK!

Real Madrid är ute efter att plocka Barca ut på disken fortfarande och Bale har en stor chans att göra mål, men placerar hans skott alltför centralt och ger Bravo en enkel räddning. Bollen var på väg över hans kropp så sprängning skulle det förmodligen ha resulterat i bollen går i omloppsbana, men det är fortfarande ett bra tillfälle för en spelare som begåvad som Bale.

56 minuter

Jag t är en riktigt långsam bygga upp från Real här. Benzema har Ronaldo skriker efter bollen i mitten när han angriper på högerkanten men i stället träffa ambitiösa korset och förlorar besittning, han väntar för andra att delta i. Modric och Bale komma framåt, men så småningom ge bort till höger, Suarez bryter fram på disken.

Bollen får Messi på kanten av boxen och inget utrymme att slå med kraft på mål, Messi spelar en helt underbar liten chip till nätmaskorna. Navas måste nå full stretch igen för att stänga bort det.

T hatt skulle ha varit häpnadsväckande. Som Ronaldinho vs Chelsea men ett chip.

54 minuter

R amos whacks Dani Alves i ansiktet med armbågen som han försöker komma bort från honom i rutan för hörnet. Det är förmodligen en bokning också! Tur Ramos.

Hörnet tas kort Marcelo, som passerar kort till Modric som sätter upp för att skjuta. Skottet scuffed men fortfarande på väg mot mål och sedan plötsligt Bale backheel flicks det och bollen går i den andra riktningen till den som målvakten är på väg! Bravo är alert och slutar röra komma bakom bollen.

51 minuter

B arcelona flyttar bollen runt lite snabbare Halv, spela snabbt övergår i fötter. Messi har sjunkit tillbaka nära mittcirkeln för att komma på bollen. Han skjuter in Neymar, som finter att skjuta men inte har utrymme att faktiskt skjuta när han har gjort sitt trick och sedan övergår till Messi, men även den argentinska kan inte styra bollen som pingade rakt på hans smalben.

Real gå framåt på kontring och Benzema fungerar bollen på sin vänstra fot och skott. blockerad.

41 minuter

G areth Bale har tagit lång kast, Rory Delap stil, och slunga bollen i boxen när Real har chansen. Ett nytt vapen i arsenalen.

Messi flyter runt mitten av planen just nu, drivande från bred för att plocka upp bollen djupt. Han gör så och pingar en boll över toppen för Jordi Alba på vänsterkanten och – få detta – Ronaldo spårar honom. Cristiano Ronaldo är tillbaka försvarar efter Jordi Alba tillbaka till sin egen låda. Zidane kan vara den mest inspirerande chef genom tiderna.

38 minuter

L ook hur högt upp planen Dani Alves spelar. Det pilen är där en rätt upp normalt skulle vara.

Jag har ingen aning om Luis Enrique vill att han ska göra detta, men det skulle vara meningsfullt. Barca har en vana av att bygga upp spel på en vinge tvingar motståndaren att sätta fler spelare på den sidan av planen, sedan snabbt byta spel till en fri man på den motsatta flygeln. Alves är en ytter när de attackerar längs vänsterkanten, Alba är en när de går ner till höger.

37 minuter

T hans har varit en mycket bättre prestanda från Real än förra Clasico. De ser defensivt ganska solid och har en hel del spelare bakom bollen för att stänga upp utrymmet. Bale ansluter en mittfält fyra ibland med Ronaldo och Benzema agerar som strejkande.

Real Madrids Gareth Bale kommer nära Credit: Reuters / Albert Gea

34 minuter

C asemiro sätter i en stark utmaning på Iniesta i mittcirkeln och gör spanjoren snurra i luften när han går genom honom, men det är en bra tackla. Intressant är Iniesta inte rulla runt på golvet grät om det heller.

Barca vinner tillbaka bollen efter en anständig Bale kör ändar och spela Neymar i over the top men Pepe försvarar väl.

Ronaldo anfaller längs vänsterkanten, drar tillbaka bollen i boxen och det ser riktigt farlig. Kroppar flyger in för att försöka få på slutet av bollen i boxen och försvarare rusar för att få bort det. Utom Busquets, som står nästan helt stilla, väntar för bollen att nå honom, styr med en knapptryckning och sedan övergår till Alba i rymden bort till vänster. Superb spel.

31 minuter

R onaldo skott över ribban från en frispark. För en förändring. Det är faktiskt inte en dålig insats här och slog i hans varumärke knuckleball stil.

R går onaldo nära! Han flyttar ner till höger, skär på sin vänstra och blaster vid målet men Bravo blir bakom det och bara avböjer sak bort. Den bollen var på väg.

Pepe går ner tjutande i smärta som Luis Suarez försöker att snurra bort från och borstar Pepe på bröstet. Absolut patetiskt. Han är ett skämt av en människa ibland.

Suarez är bokad.

M essi går ner! Det måste vara en straff! Real passa bollen framåt tills en fruktansvärd misstag från Bale ser honom gå direkt till Messi. Messi sprintar i mitten hela 30 varv, har Neymar vänster och Suarez höger, utan droppar förbi Ramos i rutan och fångas! Han går ner men domaren vinkar spela på. Visst det är antingen en bokning för ett dyk eller ett straff !?

W ell, i rättvisans namn utmaningen var utanför boxen. Det är fortfarande definitivt en foul.

24 min

B arcelona har kontroll över spelet och spela några lysande fotboll. Iniesta verkar alltid ha ett extra par varv på den som försöker att ta itu med honom, det är fantastiskt att titta på. Carvajal går att ta itu med honom, och det är så uppenbart att han kommer att dra tillbaka bollen och spela i Alba på vänsterkanten, men försvararen kan inte stoppa honom att göra det ändå.

Neymar får bollen till vänster, spelar ett varumärke en två med en central aktör och sedan slår skottet första gången på avkastningen. Denna gång han ballonger hans försök sätt över ribban.

G reat spara genom Navas! En annan snabb Barcelona attack och Rakitic har en chans att skjuta från kanten av boxen. Hans första är blockerad men den andra han flyttar bollen på sin vänstra fot och böjer den mot bortre krysset. Navas är vid full stretch för att slå bort och Suarez bara inte kan få på den lösa bollen och Real få bort.

11 minuter

R EAL bygger från ryggen och går till försvarare precis bredvid rutan. Barcelona kastar spelare framåt för att pressa dem högt upp planen men hittills Real inte har tvingats in några misstag, men Marcelo är nästan fångas med ett pass tillbaka in till Ramos.

SUAREZ måste få! Neymar får ner rätt efter Luis Suarez verkar släppa Ramos på golvet, får rutan och sedan rutor det för Uruguays. Han får fötterna alla trasslat till och sparkar luft med målet på sin nåd!

R amos driver för att jaga domaren för att protestera. Inte bara var Suarez ungefär 20 miles offside när han sotigt Ramos, han definitivt sotigt också Ramos, vilket gör att Neymar det utrymmet i första hand. Ramos är bokad.

Egentligen tänka på det, kom bollen från en inspark så Suarez kunde inte ha varit offside. Mitt fel. Jag antar att jag borde ta bort det.

B arca försöker en koreograferad frispark brett till höger. Messi passerar inne till Iniesta som ser ut att trä bollen i boxen, men Real Madrid få män bakom bollen och blockera den.

Zidane redan stryker sidlinjen och ser mycket livlig i sin kostym och trenchcoat. Hittills har ingen varit headbutted. Daniel Alves ger bort en frispark när han försöker stjäla bollen från Ronaldo.

T han förra gången dessa två lag möter varandra, Barcelona absolut misshandlade Real 4-0. Det var början till slutet för Rafa Benitez och Zidane absolut inte har råd med något avlägset liknar hända honom om han vill chansen att bli manager nästa säsong.

Vad gick fel förra gången?

Väl. Det första var att Benitez spelade Kroos som mittfältet pivot men Kroos gillar att vandra runt och lämnar sin defensiv position alltför ofta. Han är magnifik på bollen och förmodligen den bästa passer i Europa nu att Xavi har gått i pension, men som en anläggning spelare han fångades ut.

För ett mål, Iniesta får bollen och fläckar det utrymme som Neymar skulle kunna skapa för honom.

T han bollen avfyras in och genast Iniesta springer ut i rymden och har bara försvarare att hantera – de mjuka Offensiv Mittfältare erbjuder inte någon defensiv omslag.

U nder Rafa Benitez, Real kämpade hemifrån och ingenting har verkligen förändrats, med stora vinster hemma varvat med smala segrar på vägen. Illavarslande tecken inför en resa till Camp Nou?

Det tog Zidane till hans nionde spelet i avgift för att börja göra några verkliga förändringar, och 1-0 derby förlusten mot Atletico Madrid har varit katalysatorn för en aldrig så något förbättrad Real Madrid, med fokus skiftar till att skydda försvar snarare än att försöka att dominera motståndare. Bättre skyltar.

Mot svagare motstånd, ett lag packad med attack sinnade playmakers som Luka Modric, James Rodriguez och Isco sprang upplopp och det såg ljust och spännande. Eller de gjorde tills en fart defla 1-1 rita med Real Betis och sedan besegra till Atletico.

En lthough han är ingen superstjärna, är den brasilianska Casemiro den enda defensivt sinnade mittfältare Real Madrid har och är nu en integrerad del av laget. Florentino Perez vill alltid de stora namnen i laget ark (hans inflytande har irritera och rasande många tränare innan Zidane) men omedelbart efter och sedan som en besvikelse 1-0 förlust till sina spanska grannar har Zidane spelade Casemiro i håll mittfält roll. Och det har fungerat.

Hej allihopa! JJ Bull här och jag älskar El Clasico. Detta är bra eftersom det är i kväll. KAPPOW!

Barcelona kan gå 40 matcher obesegrade, om de är obesegrad efter denna match, och Real Madrid måste vinna för att rädda någon smal slags chans att utmana för La Liga. Det kommer att bli stor, kan jag känna det i mina ben.

En timme tills Barcelona mot Real Madrid – här är hur klubbarnas attackerar talang har jämförts i La Liga den här säsongen pic.twitter.com/Sw2MEkGDY0

— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) April 2, 2016

Förhandsvisning

När är spelet?

Den största matchen i klubbens fotboll – kanske den största i världen fotboll – rullar runt igen i helgen, så förbereda för grishuvuden, dramatik, spektakulära mål och massor av mosaik. Barcelona värd Real Madrid i vad som kommer att vara den 172: a Clasico på Lördag 2 apr .

Vad är spelet?

Vad är historien?

Borta sida resa till ligaledarna 10 poäng på drift på tredje plats, och kommer att vara angelägna om att hämnas 4-0 nederlag de lidit i omvänd fixturen på Bernabeu i november.

Mål från Andres Iniesta, Luis Suarez och en dubbel från Neymar såg Barca hävdar en eftertrycklig seger hemma hos sina bittra rivaler, och de även lyckats med detta konststycke utan tjänster av Lionel Messi som missade matchen på grund av skada.

i chefens stol, efter att ha spelat regelbundet i fixturen för Real Madrid mellan 2001 och 2006.

Han kommer upp mot förre Barcelona mittfältaren Luis Enrique. som också har gjort övergången från spelare till chef. Paret kolliderade på fältet under upplagan 2003 av denna berömda fixtur.

I vad som kommer att vara det första spelet hölls på Camp Nou sedan bortgången av Johan Cruyff. klubben har planerat en mosaik hyllning framme till minne av sin tidigare chef.

Lördagens spel spelas på Barcelonas hemmaarena Camp Nou AFP

www.telegraph.co.uk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =