Belize Karta

Belize Karta oberoende, men Guatemala fortsatte attBelize

Belize Historia

Arkeologiska bevis i Belize tyder på att den berömda mayakulturen började växa fram i detta lågland område i Yucatan halvön runt 1000 f Kr.

Den där Mayan civilisation blomstrade här för eoner; stora städer bildades, massiva ceremoniella byggnader, palats, tempel och personliga bostäder konstruerades, och de människor brukat jorden med stor skicklighet.

Det finns många teorier (ingen bevisad ) Varför Maya samhället började sin allmän nedgång över hela Yucatan i 10. talet, finns ännu rester av denna extraordinära människor och en ganska stor population av direkta ättlingar fortfarande i Belize och hela Yucatan idag, trots århundraden av europeiska kolonisationen av området.


Och på tal om européer, Spanien aggressivt kontrollerade större delen av kolonierna i utkanten av detta Ny värld, när de första engelska bosättarna anlände under de tidiga 1600-talet. För de kommande två hundra militära konflikter (mestadels sjö- ) Mellan de brittiska och spanska rasade, eftersom båda länderna önskade detta land.

Den sista attacken av den spanska inträffade i 1796, och i början av 1800-talet, efter att de flesta av de spanska kolonierna i Ny värld hade vunnit oberoende, Avveckling av Belize var under brittisk kontroll.

Regionala maktkamp fortsatte i området under de kommande 50 åren, och sedan år 1862, den Avveckling av Belize var officiellt deklarerade en brittisk koloni, och namngav Brittiska Honduras.

I likhet med alla europeiska kolonier i Amerika, brittiska Honduras krävde också oberoende, men Guatemala fortsatte att göra anspråk på hela området, och britterna var ovilliga att släppa sin grepp. På 1960-talet började britterna att mjuka upp sin ställning, och även om de fortfarande styrd av försvars- och utrikespolitik i uppgörelsen, var dess namn ändrades till Belize i väntan på oberoende, vilket gjorde äntligen kommit i 1981. Som den näst minsta och minst befolkade land i Centralamerika. den relativt nya (oberoende ) Nation av Belize fortsätter att kämpa med hög arbetslöshet, ökad narkotikahandel och brottslighet i städerna.

På den hoppfulla sida, har landets naturliga skönhet utlöste en betydande ökning av passagerare på kryssningsfartyg och ekoturism, och dessa branscher är nu större fraktioner i sin förbättrad ekonomi.

Geografi
De fem teman i geografi
Vad är kartografi?
Länder som har lägst åkermark
Nationella Djur Syd- och Centralamerika
Lägsta Valutareserverna i världen

Tendera på worldatlas

De rikaste länderna i världen

 • Farligaste städer i USA

 • De farligaste städerna i världen

 • De 10 minsta länderna i världen

 • De 25 säkraste länderna i världen

 • 29 Mest Obese länder i världen

  Länderna i Centralamerika

  Denna sida ändrades senast 12 juli 2016 .

  Källa: www.worldatlas.com

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  5 + ett =