Bone Broth hur man gör det och varför det är bra

Bone Broth hur man gör det och varför det är bra puttrade för enBone buljong, buljonger och spad
Köttbensbuljong ges särskild tonvikt bland traditionella livsmedel cirklar. Förindustriella samhällen över hela världen har alltid lagt särskild och särskild tonvikt på framställning av hela djuret – och det inkluderar betoning på att använda benen för att göra buljong. I Asien, betonas aktier och buljonger av fisk och fiskben, liksom nötkött ben för populära soppor som koreanska ben soppa. I Europa har aktier och buljonger bli grunden för matlagning och används i inte bara göra soppor och grytor, men även för att förbereda minskningar, såser och för braising grönsaker och kött.


Vad är skillnaden mellan buljong, lager och ben buljong?

I traditionella livsmedel cirklar du kommer att höra en hel del om buljong, lager och ben buljong – och de är vanligtvis används omväxlande. Ben buljong, buljong och lager bygger på samma grundläggande grunden: vatten, kött eller ben (eller båda), grönsaker och kryddor. Som kockar, vanligtvis skummad vätska (även om detta är inte nödvändigt eftersom skummet som stiger till toppen av beståndet potten – stötande som det är – är rik på protein) och slutligen de fasta ämnena avlägsnas genom att anstränga beståndet med ett finmaskigt såll eller återanvändbar kaffefilter.

  • Buljong är oftast gjorda med kött och kan innehålla en liten mängd av ben (tänk på benen i en färsk hel kyckling). Buljong är normalt sjuda under en kort tidsperiod (45 minuter till 2 timmar). Det är mycket lätt i smak, tunn i konsistens och rika på protein.
  • Stock är oftast gjorda med ben och kan innehålla en liten mängd kött (tänk på det kött som följer en nötkött hals ben). Ofta benen rostas innan sjud dem som denna enkla teknik avsevärt förbättrar smaken. Nötkött lager, till exempel, kan uppvisa en svag bitter smak om benen inte först rostas. Lager är typiskt puttrade för en måttlig mängd tid (3 till 4 timmar). Lager är en bra källa till gelatin.
  • Bone Broth görs typiskt med ben och kan innehålla en liten mängd kött som vidhäftar benen. Som med lager, är ben vanligtvis rostade först för att förbättra smaken av benet buljong. Köttbensbuljong typiskt sjuda under en mycket lång tid (ofta mer än 24 timmar), med syftet att inte bara att producera gelatin från kollagenrika fogar utan också för att frigöra mineraler från ben. Vid slutet av tillagningen bör benen smulas sönder när man trycker lätt mellan tummen och pekfingret.

varför köttbensbuljong är bra för dig

Köttbensbuljong är utomordentligt rik på protein, och kan vara en källa till mineraler också. Glycin stödjer organ avgiftningsprocessen och används i syntesen av hemoglobin, gallsalter och andra naturligt förekommande kemikalier i kroppen. Glycin stöder också matsmältningen och utsöndringen av mag syror. Proline, särskilt när det paras ihop med C-vitamin, stödjer god hud hälsa. Köttbensbuljong är också rikt på gelatin som kan stödja hudens hälsa. Gelatin stöder också maghälsa varför det spelar en avgörande roll i GAPS kosten. Och slutligen, om du någonsin undrar varför kycklingsoppa är bra för en kall, det finns vetenskap bakom det också. Hönsbuljong hämmar neutrofilmigrationen; det vill säga, hjälper det lindra biverkningar av förkylningar, influensor och övre luftvägsinfektioner (läs den här). Ganska coolt, va?

Köttbensbuljong är också billigt och mycket bekvämt

Köttbensbuljong är lätt att förbereda hemma, mycket billig (kostnaden för ben är vanligtvis under $ 2 / lb), och är mycket bekvämt och enkelt att göra.

redo? börja göra ben buljong idag

Redo att börja göra ben buljong? Börja med recepten nedan de innebär långa och långsamma tillagningen som möjliggör frigörande av näringsämnen (proteiner och mineraler) från ben.

Hur man använder Bone Broth

Min man och jag strävar efter att konsumera ungefär en liter ben buljong per dag, per person. Samtidigt som vi börjar varje morgon med en mugg buljong smaksatt med salt, peppar och krossad vitlök, använder vi också ben buljong att bräsera kött och grönsaker samt i soppor, såser och grytor.

Hur man lagrar Bone Broth

Ben buljong kan förvaras i kylskåp i högst en vecka. Du kan även frysa den i is cube fack, och överföra de frysta kuber av buljong till en återförslutningsbar fryspåse, där de kommer att hålla i 6 månader. Alternativt, överväga att göra hemlagad Bouillon. Läs mer information om olika metoder för att lagra buljong här inklusive minskning, frysning och göra pulveriserad buljong.

komma igång med ben buljong med dessa resurser

Vanligtvis allt du behöver för att förbereda ben buljong i köket är ett bra bestånd kruka eller en sex-kvart långsam spis och något för ansträngande buljongen. För att framställa en mycket klar buljong, rekommenderar jag ansträngde med en mycket finmaskigt såll eller en återanvändbar kaffefilter (med både tillsammans ger de finaste resultat).

primära Sidpanelen

Källa: nourishedkitchen.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − sex =