Bättre Brick Nepal – Global Rättvisa Initiative

Bättre Brick Nepal - Global Rättvisa Initiative Brick arbetareBättre Brick Nepal
Fel

  • JFile. läsa: Det går inte att öppna filen: http://thehimalayantimes.com/rssList.php

Programinformation

Utmaningen

Med den blomstrande befolkningstillväxt och urbanisering i Nepal, rankad konstruktion som den tredje största ekonomiska sektorn i landet under 2006 och fortsätter att växa. Den höga efterfrågan på byggmaterial har underblåst efterfrågan på billig arbetskraft och bristande incitament för ren eller socialt ansvarstagande tegelsten. De beräknade 200 tegelfabriker i Katmandudalen är också den främsta källan till föroreningar i regionen.

Även arbetsförhållandena omänskliga ger tegelindustrin jobb till tusentals outbildade arbetare. Över 175.000 anställda, varav så många som 60.000 är barn, arbete i ohälsosamma och farliga förhållanden i Nepals tegelugnar. Brick arbetare är några av de mest marginaliserade av okvalificerad arbetskraft, ofta bundna av skuld till exploaterande arbetskrafts mäklare, och arbetar på löner otillräckliga för att betala av ”rekryterare” förskott. Den informella karaktär av industrin, som verkar på periferin av samhällen och med liten offentlig tillsyn, har bidragit till att befästa exploaterande arbetsförhållanden som bundna och barnarbete. Sektorn domineras av migrerande och säsongsarbetare som bor på ugnarna under tegel säsongen och har nästan ingen koppling till kommunerna, samhällsorganisationer, eller representation av arbetarorganisationer. Orepresenterade, oreglerad och för det mesta oönskade har tegelugn arbetare sett lite framsteg på sociala, ekonomiska eller mänskliga rättighetsfrågor; men med några genomförbara inkomst alternativ de saknar hävstång för att förbättra deras arbetsförhållanden eller betala.

Möjligheten

Målet med bättre Brick Nepal (BBN) är att ta upp arbets- och miljöutmaningar i tegelugn industrin. Även om tidigare program har ökat medvetenheten om dessa frågor, syftar BBN att ändra incitamenten inom industrin. BBN syftar till att skapa en marknad föredrar en ”bättre tegelsten”, så att köpare av dessa tegel – inklusive internationella organ, byggföretag och slutkonsumenter – är säker på mer etisk och hög produktionskvalitet. Samtidigt, ugnarna gynnas tekniskt stöd och tillgång till nya marknader med högt värde.

The Better Brick Standard

Den BBN Standard(Utvecklad med ledning från GoodWeave International)

senaste aktiviteter

www.globalfairness.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 1 =