GM Ägare fortfarande ånga Över Dex-Cool

GM Ägare fortfarande ånga Över Dex-Cool pågående processer menGM Ägare fortfarande ånga Över Dex-Cool

Tio år efter General Motors började använda Dex-Cool som en frostskyddsvätska i de flesta av sina bilar och lätta lastbilar, GM bil- och lastbilsägare att fortsätta att klaga att kylmediet korroderar och täpper radiatorer och radiatorlock, urholkar vattenpumpar, ruttnar kylarslangar, orsaker kronisk överhettning och motorskador medan leder till läckande packningar motor.

Patricia i Barberton, Ohio, känner sig lurade av biltillverkaren. "Jag har haft 2 intags packningar ersätts på min 1997 Pontiac Grand Am. Packningarna kostade mig nära till $ 1000 och de berättade för mig finns det ingen garanti att det inte kommer att hända igen," skrev hon i ett klagomål till ConsumerAffairs.com.

"Jag har nyligen såg om Dex-Cool problem och det är vad jag har använt i min bil eftersom det är den typ som krävs från biltillverkare," Patricia sade.

Dex-Cool används nu i nästan 40 miljoner fordon som säljs av GM sedan 1996. På sin webbplats hävdar GM Dex-Cool varar 5 år eller 150.000 miles, men en stadig ström av konsumenter insisterar produkten är defekt och har skadat sina fordon.

GM är snabb att klargöra sitt förtroende för frostskyddsvätska genom att säga att GM bruksanvisningen rekommenderas 150.000 mil serviceintervall är inte en garanti garanti. På sin webbplats, företaget nu också varnar ägare att konsultera sitt fordon "bruksanvisning för den typ av kylmedel rätt för din bil" och aldrig "blanda en typ av kylmedel med den andra."

pågående rättegångar

Vid senaste räkningen fanns det 14 stämningar i statliga och federala domstolar i hela landet av GM fordonsägare förargade över sina erfarenheter med Dex-Cool.

En Missouri domare kan snart bevilja grupptalan status kostymer i hans tillstånd – och det skulle innebära att miljontals GM kunder kan bli involverade i processen. Missouri Högsta domstolen har avböjt att pröva ett överklagande från GM utmanande grupptalan certifiering.

Missouri kostym lämnades in i april 2003 hävdade gm fordon med Dex-Cool i deras kylsystem utvecklat en rostig slam.

Kärandena hävdar att GM vägrat att reparera sina fordon eller betala för reparationerna och stämningen söker ospecificerade skadestånd för brott mot garantin enligt den federala Magnuson-Moss lagen och Merchandising Practices Act Missouri.

Samuel i Bellville, Ohio upplevde ett liknande problem med slam i kylsystemet i sin bil.

"Jag har slam i min kylvätska orsakad av Dex-Cool ”, skrev han. "GM kräver att kylvätskan användas. Hittills är det bara packningen som måste bytas ut. Jag får se om ytterligare skador orsakades," han berättade ConsumerAffairs.com.

GM är mamma

GM kommer inte att kommentera de pågående processer men fortsätter att hävda att Dex-Cool representerar en förbättring jämfört med traditionella kylmedel. Trots detta har biltillverkaren larmas mekanik att fordon som drivs för 15.000 till 20.000 miles med låg kylvätska nivåer "kan vara känsliga för bildning av ett rostliknande material i kylsystemet."

Deborah i Hornell, New York inför liknande nyheter från sin mekaniker när hon tog sin 2002 Buick Century i en underhållskontroll. Deborah fick höra Dex-Cool behövde spolas och fyllas trots att bruksanvisningen anges kylmediet borde vara bra för 100.000 miles.

"Min bil har endast 48.000 miles," hon skrev. "DEX-Cool hade korroderade motorn och mekanikern rådde också att plastgrenröret skulle behöva bytas ut eftersom Dex-Cool bokstavligen hade ätit igenom det."

I Madison County, Illinois, hävdar en rättegång Dex-Cool "började vända in i slammet, som sedan ackumuleras i fordonets motorkylsystem och radiator."

Klart som korvspad

Ljust orange kylvätska ofta övergår i en lerig färgad vätska och när förändringen sker bil mekanik skylla Dex-Cool för dyrt kylsystem vallningar, packningsbyten, och även nya radiatorer och värme kärnor.

"Du ser värme kärnor läcker. Du ser frostpluggar läcker. Du ser vattenpump misslyckanden. Du ser överhettningsproblem. Du ser luftkonditioneringsapparater inte kyla mycket bra. Du ser sändningar brinna upp på 100.000 miles om kylsystem inte fungerar rätt," sade en mekaniker som arbetar på GM bilar och lastbilar.

Ronald i Downey, berättade Kalifornien ConsumerAffairs.com den Dex-Cool har nästan förstört motorn i sin bil. "De produkt i fordon kylsystem försämras aluminiumdelar i motorn," Ronald sagt. "Insugningsröret är topplock och timing kedjeskyddet alla gjorda av aluminium. Mitt fordon behöver alla dessa delar utbytta."

Hans problem förvärrades. "Motorn har kylmedel i olja och i kylvätska," vilket indikerar att topplockspackning är läckande. "Detta är andra gången detta problem har uppstått."

De reparationer av hans skadade motorn har nu kostat Ronald mer än $ 4000 "eftersom alla aluminiumdelar måste bytas ut."

Vad ska man göra

Som advokater fortsätter att samla in namn för potentiella grupptalan från personer som hävdar Dex-Cool skadade sin bil eller lastbil, är bil mekanik råda att om du har Dex-Cool som kylmedel i bilen, bör du inte ersätta den med en annan form av frostskyddsmedel.

Om din bil eller lastbil kom från fabriken med Dex-Cool, bör du fortsätta att använda kylmedel både som ersättning och till toppen av radiatorn, mekanik säga.

Sist men inte minst, om bilen kom från fabriken med standard "grön" frostskyddsvätska, inte byta till Dex-Cool.

Senaste nytt

5 vanor ekonomiskt fit konsumenter: # 2, budgetanalys

 • Ruiz livsmedelsprodukter återkallelser nötkött och ost tortilla produkter
 • Honda påminner årsmodell 2017 Ridgeline ljudsignalanordningar
 • Nissan altimas, Rogues och Maximas erinras
 • 5 vanor ekonomiskt fit konsumenter: # 1, kontroll kreditupplysningar
 • Jazz upp dina resor i 2017
 • Eukanuba gör hundar lever längre? FTC säger nej
 • Land Rover kan Jaguar modeller har extra tendenser

 • www.consumeraffairs.com

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  sexton − tre =