Going Gray Varför jag äntligen slutat färga mitt hår

Going Gray Varför jag äntligen slutat färga mitt hår Folk antog mittGoing Gray: Varför jag äntligen slutat färga mitt hår

För två år sedan slutade jag färga mitt hår och insåg att jag hade oavsiktligt gjort något radikalt. Folk antog mitt långa, grått hår var ett uttalande mot vår kultur firande av ungdom och våra stela konventioner skönhet. Eller omvänt, trodde de mitt hår avslöjade en inneboende lättja från min sida.

"Jag har inget emot grått hår på en kvinna," en man berättade en gång över ett glas vin, som om jag hade glömt att duscha eller bära deodorant.

"Jag kunde aldrig låta mitt hår bli grå," en vän sa till mig. "Jag menar, ser din OK, men min mamma skulle bara dö om jag låter mitt hår går sådär."


"Bra för dig!" en främling skrek över parkeringsplatsen vid offentliga bibliotek. "Bra för dig! Inte du någonsin låta någon berätta om du behöver färg ditt hår!"

Och medan jag uppskattade denna mans entusiastiska stöd av min. umm. livsstil, var jag inte helt säker på att det var förtjänade. Jag fick min första gråa hår när jag var i min tidigt tjugoårsåldern. Då ansåg jag mina gråa hår för att vara försäljare av undergång, och så började jag vad som skulle bli år av bättring, färgning, och lyfta bort varje grå tråd, allt tyder på att jag kanske en dag bli gammal.

Först gjorde jag min egen färg, och ibland de resulterande färgerna var nyanser som faktiskt dök upp naturligt i andra människor. För det mesta, men framkom jag från dessa timmar långa sessioner med lås i olika nyanser av plommon och lila, inslag av Ronald-McDonald orange och Big-Bird gul. En gång, när min äldre son var tre, tog han en titt på min färska färgat hår och brast i gråt.

"Ditt hår är lila!" skrek han.

"Älskling, det är inte lila," Jag sade.

www.huffingtonpost.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − femton =