Instruktioner, vänligen

Instruktioner, vänligen spelar den

Jag börjar tro att det finns två versioner. Den version jag har inte har vilda eller hoppa bitar, bara bitar av fyra färger, alla numrerade och ett munstycke. Reglerna för denna version från minnet, inte har någonting om följande vad den tidigare spelaren gjorde (som nämns på BGG och diverse andra platser).

Jag ska försöka att gräva ut de tryckta regler vid något tillfälle, men här är det sätt jag spelar den version jag har:

Bygg torn som vanligt (tre bitar per lager, varje lager orienterade 90 grader mot en nedan). Varje spelare, på sin tur, slår tärningen.

Om en färgad nummer kommer upp, måste spelaren ta bort ett stycke med en matchande färg eller nummer från var som helst utom det översta lagret. Endast en hand i taget kan röra tornet, även om de kan byta ägare under sin tur. De kan byta till en annan pjäs om de bestämmer det de försöker är för riskabelt, men måste sätta den ursprungliga tillbaka. Den avlägsnade pjäs måste placeras på det översta lagret. Det nya lagret måste fyllas (3 st) innan ytterligare ett lager påbörjas.


Om den omvända symbolen rullas, inte spelaren Rör tornet, men spelordningen vänder så tidigare spelare måste rulla istället.

Om X2 rullas, inte spelaren röra tornet, men följande spelare måste ta bort och ersätta en två bitar. Om de lyckas, passerar spel till spelaren efter dem.

Om någon kollapsar tornet, är vinnaren den person som rörde tornet framför dem.

Källa: boardgamegeek.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 6 =