Meddelandemallar – MozillaZine Knowledge Base

Meddelandemallar - MozillaZine Knowledge Base du mappenmeddelandemallar

Skapa och använda mallar

För att skapa en ny mall och använda det som grund för framtida meddelanden som du skriver:

 1. Göra ett nytt meddelande. Lägg allt vad text och formatering som du vill ska visas i mallen.
 2. Välj sedan "Fil -gt; Spara som -gt; Mall". Meddelandet som du just skapade kommer nu att sparas som en mall i mappen Mallar.
 3. För att använda denna mall som grund för ett nytt e-postmeddelande väljer du mappen Mallar och sedan dubbelklicka på mallen du just sparade där. Den externa mall lastare förlängning ger möjlighet att automatiskt ladda en mall baserat på vad identitet du använder.

För tips om hur du lägger bakgrundsbilder (inklusive de från din Outlook Express brevpapper) till dina utgående meddelanden, se denna forumtråd.

Svara med mallar

Tyvärr, Thunderbird och Mozilla Suite har inte möjlighet att använda mallar för att manuellt svara på meddelanden som du har fått. För att svara med en mall, måste du skriva ett nytt meddelande genom att använda mallen som nämnts ovan, och klistra in mottagarens e-postadress i "Till:" fält. Detta är något besvärligt, naturligtvis, och dessutom om du "svar" på detta sätt meddelandetråden kommer att brytas.

För Thunderbird användare, ett alternativ till att svara med mallar är att använda en av dessa förlängningar:

 • Quick förlängning. Urklipp manager. Lägger till en meny i skrivfönstret där du kan välja din egen fördefinierad text att sätta på den aktuella markörpositionen. Morever tillåter förlängning du inkludera variabler såsom avsändarens / mottagarens e-postadress, meddelandets ämne och datum. Se Quick förlängning hemsida för ytterligare information.
 • Signatur förlängning. Urklipp manager. Liknande till men enklare än Quick förlängningen låter signatur förlängning du sätter fördefinierad text varhelst markören ligger i meddelandetexten. Infogar vanlig text enbart och inte tillåter variabler som skall användas.
 • Gräsklipp. Urklipp manager. Stöder variabler.
 • ExternalTemplateLoader. läses en extern mall för dina meddelanden. Den kan användas när du skickar, svar och vidarebefordran.

Om du vill automatiskt svar, dvs autosvar för "inte på kontoret" eller liknande skäl du Kan använda mallar i ett meddelande filterregel.

Obs! Det är viktigt att inrätta en sådan auto filter för att bara svara på människor i din adressbok för att undvika spam skörd.

Annan information

Många buggar och förbättringsförslag om mallar har redan gjorts i Bugzilla, bland annat följande. Vänligen inte lämna dubbla fel i Bugzilla eller lägga överflödig "jag också" kommentarer till de som redan finns, men känn dig fri att rösta för dem du vill se fasta / genomförs.

externa länkar

 • Urklipp förlängning. Det gör det lättare att spara och hantera ofta in text för att klistra senare.
 • Mail Merge förlängning.
 • Post Tweak förlängning. Den har en alternativ personifieraalternativen meddelanden.
 • Quick förlängning. Det är ett sätt att infoga standardtext som du har definierat baserat på taggar. Det stöder också variabler som har åtkomst till fält i adressboken. Du kan använda den med eller utan Thunderbirds mallar.
 • Smart Template förlängningen ger smarta och enkla mallar och förmågan att anpassa citatet huvudet med hjälp av reserverade ord i mallen.
 • Den stationära förlängningen stöder mallar från Outlook Express och skapa vattenstämplar.
 • Svara med mall felrapport (öppnas igen)

Källa: kb.mozillazine.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 4 =