Riktlinjer för växande Påskliljor – American Daffodil Society

Riktlinjer för Växande Daffodils
För utskrivbara påsklilja växande guider, vänligen referera till dokumentet nedan;

Några generella riktlinjer för växande vackra påskliljor i trädgården;

  1. Besök lokala och amerikansk påsklilja Samhällets påsklilja visar i mars, april och maj och se många olika sorter som finns. Också besöka den lokala visningsträdgårdar. Inget slår att se olika blommor. Besluta vilka färger och former du gillar bäst.
  2. Skriv till kataloger i slutet av mars eller april. Beställ och betala för din lökar i april, maj eller juni. Odlare kommer att leverera lökar till dig i september, så lägg dem i en sval (inte kylskåp) och luftig plats. Plantera lökarna när grunderna har svalnat, i vissa klimat september och för varmare klimat i november.
  3. Välj en väldränerad, solig plats. Sluttningar och upphöjda bäddar är bäst. DRÄNERING är nyckeln. Spade minst tolv inches djup. Förbättra din lera med väl ruttnade kompost, jordförbättring, eller plantering mix och höja sängen. Något sur jord är bäst, så du kan lägga jord svavel om du har alkaliska jord.
  4. Plantera dina påskliljor så att deras topp (spetsiga änden) är åtminstone två gånger så djupt som lampan är hög (toppen av en 2&# 8243; glödlampa är 4&# 8243; djup). Exakthet är inte avgörande; de kommer att justera. Växt glödlampor djupare i sandig jord än i lera.
  5. Top-klänning igen med 5-10-10 när bladspetsarna fram. När de blomma, topp-klänning med 0-10-10 eller 0-0-50. Hög kvävegödsel bör undvikas.
  6. Påskliljor behöver massor av vatten medan de växer. Vatten omedelbart efter plantering och hålla dem fuktig tills regnet kommer. Fortsätt vattna för tre veckor eller så efter blommande tid; sedan sluta vattna. Lökarna gör sin nästa års blomning efter blomningen. (Din första året blommar är till stor del på grund av den tidigare producenten för Glödlampa.)
  7. Du kan lämna påskliljor ner i marken för mellan 3-5 år. Om blomning inte sker en säsong, det skulle vara bäst att flytta dem till en ny plats.
  8. Efter blomning, skär aldrig lövverket tills den börjar gul (vanligen slutet av maj eller juni). Då är det dags att gräva dem. Tvätta lökarna noga och låt dem torka helt (minst en vecka). Sätt dem i säckar lök (eller strumpbyxor) och hänga dem i den svalaste stället du kan hitta tills redo att plantera. Bra luftcirkulation kommer att hålla lagringsröta på ett minimum.
  9. Gå med ADS och en lokal påsklilja samhälle nära dig och har en bra tid att umgås med en annan grupp av trädgårds folk. Följande vår, ta med pris blommar till en av våra evenemang och visa dina växande kunskaper.

Din Bäst i Show påsklilja är bara ett år kvar!

2017 National Convention

daffodilusa.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tretton =