Växande champinjoner Hur växa svamp At Home

Växande champinjoner Hur växa svamp Hemma pan medLär dig att växa svamp

Av Heather Rhoades

Många trädgårdsmästare undrar om det är möjligt att odla svamp hemma. Dessa nyfikna men välsmakande svampar vanligtvis odlas inomhus snarare än i trädgården, men utöver detta, är det verkligen möjligt att odla svamp hemma. Du kan köpa svamp växer kit, men det är också möjligt att sätta upp ditt eget område för att odla svamp. Låt oss lära sig lite om hur man odlar svamp.

Att välja en svamp att växa

Svamp växer hemma börjar med att välja den typ av svamp du kommer att växa. Några populära val när växande svamp hemma är:

  • shiitakesvamp (Lentinula edodes)
  • ostronskiv (ostronmussling)
  • vita champinjoner (Agricus bisporus)

Köp spor eller leka av din valda svamp från en seriös återförsäljare (många kan hittas på nätet). Vid tillämpningen av svamp som växer hemma, tänk på sporer som utsäde och leka som plantor. Spawn är lättare att hantera och växa svamp hemma.

Hur man odlar ätliga svampar at Home

När du har valt vilken svamp du kommer att växa och har uppnått det föredragna odlingssubstrat, de grundläggande stegen för att odla svamp är densamma. Svamp växer hemma kräver ett svalt, mörkt, fuktig plats. Vanligtvis kommer detta att vara i en källare, men en oanvänd skåp eller garderob kommer också att arbeta &# 8212; någonstans kan du skapa nära mörker och kontroll temperatur och luftfuktighet.

Placera odlingssubstrat i en kastrull och höja temperaturen på det område till ca 70 F. (21 C). En värmedyna Arbetar väl. Placera leker på odlingssubstrat. I ungefär tre veckor, kommer spawn ha ”rotad”, vilket innebär att trådarna ska ha spridits till odlingssubstratet.

När detta har inträffat, sänka temperaturen till mellan 55 och 60 F. (13-16 C). Detta är den bästa temperaturen för odling av svamp. Sedan täcka leker med en tum eller så av planteringsjord. Täck jorden och panorera med en fuktig trasa och spraya trasan med vatten när det torkar. Också, spritz jorden med vatten när den är torr vid beröring.

I tre till fyra veckor, bör du se små svampar visas. Svampar är redo för skörd när locket har helt öppna och har separerat från stammen.

Nu när du vet hur man odlar svamp hemma, kan du prova denna roliga och givande projekt för dig själv. Många svampodlare överens om att svampen växer hemma ger en bättre smaksatt svamp än vad du någonsin kommer att hitta i butiken.

Den här artikeln uppdaterades senast den 03/27/16
Källa: www.gardeningknowhow.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 6 =