Växande Legal Marijuana är inte alltid en lönsam idé – Weed Blog

Växande Legal Marijuana är inte alltid en lönsam idé - Weed blogg till dinVäxande Legal Marijuana är inte alltid en lönsam idé

Alla och deras mormor vill växa marijuana för vinst just nu, men vad de don’t inse är att det aren’t tillräckligt konsumenter i många områden för att stödja denna nivå av utbudet. Washington State är att se detta scenario spela ut just nu. Det finns bokstavligen för mycket marijuana för konsumenterna att röka (eller VAPE!). Medan vissa utomstående observatörer skylla på det faktum att det finns 270 odlare för 85 butiker, vilket är definitivt en bidragande faktor, är den verkliga anledningen till att det aren’t så många konsumenter som folk tror. Det finns 270 licensierade kommersiella odlare, och en nästan aldrig sinande källa av medicinska odlare och garderob odlare. Allt detta utbudet har översvämmat tillstånd, vilket har resulterat i sjunkande priser som odlare och butiksägare rusning för att försöka att trumma upp verksamheten.

Jag har sett denna spela ut i Oregon för det senaste decenniet eller så. I 90’s, det var långt mindre odlare i mitt hemland. Sedan i 2000’s, började jag ser fler och fler människor börjar växa, oavsett om det gäller medicinska eller fritidsändamål. Medan en uns av översta hyllan marijuana brukade gå för $ 300 i 90’s, är samma uns tur att hämta $ 200 nu, men ofta ännu mindre. De flesta av de människor jag känner don’t köpa marijuana alls – de antingen odla det själva, eller har en vän eller familjemedlem som gör det. Och de som gör köpa marijuana köper mycket mindre än de brukade.

Kan odla marijuana vara lönsamt? Självklart. Om du växer det bästa av det bästa, och har ett sätt att utlopp det konsekvent, än du uppenbarligen kommer att lyckas. Men är det dags att helt enkelt ha en trädgård och har din gröda flyga ut genom dörren med minimal ansträngning borta. Du kan fortfarande skapa sig en nisch på marknaden, och om att odla marijuana är din dröm, än du kommer att vara glad oavsett hur mycket pengar du gör. Men om du försöker att komma in i marijuanaindustrin, och har aldrig vuxit i stor skala före och tror att du kommer att bli rik efter ett par skördar, uppmanar jag dig starkt att ta en annan väg, en som är mindre rest. Annars kan du förlora alla dina pengar, och lämnas med en stor hög med marijuana som du kan’t göra något med lika många människor i Washington och Oregon just nu.

Varför måste det vara om vinst? Precis som med andra grönsaker, är det processen att växa ditt eget och att veta vilka kemikalier (om någon) och hårt arbete och kärlek som växte din anläggning. Tomater kan vara lönsamma i stor skala, men det hindrar inte någon från att växa sin egen och inte heller bör det. Detta är en av de stora problem jag fortfarande i cannabisindustrin. Alla rusar ut för att göra sina miljoner och därmed de överladdning fan av deras slutprodukt. Du skulle få en mycket fler konsumenter om kostnaderna inte var så jävla hög. Anledningen människor inte odla sina egna grönsaker är att de kan köpa det billigare och inte använda deras arbete att göra det. Cannabis bör vara på samma sätt. Men det kommer inte att öka sin användarbas på upprörande kostnader för närvarande.

Och när du slutar att inse att människor får i cannabis branschen just nu är bara affärstyper som vill vinst och inte de som tror på själva anläggningen, dess lätt att se varför alla är orolig vinst. Fan det. Det kan suga för odlarna Washington men om det sänker kostnaden big time för konsumenterna, då blir det så. Den levereras med territorium.

Jag skulle helt enkelt vara glad att kunna växa min egen och aldrig behöva köpa knopp från någon någonsin igen. Får inte vara så stor som de mer kvalificerade odlare, men jag garanterar att de inte skulle sätta så mycket av sin kärlek till sin produkt för mig som jag skulle för mig. Vinster kommer att stiga och falla. Tillfredsställelse växer dina egna växter är ovärderlig.

Om du lägger mer av din kärlek (inklusive utveckla goda växande kompetens) produkten kan mycket väl vara bättre än "skickliga odlare" som inte känner kärlek, bara se dollartecken. Du har rätt: "Tillfredsställelse från att växa din egen är ovärderliga."

Jag håller med dig. Jag tror att den största anledningen till att kostnaden är så högt det 4 saker.
1.gov skatter
2. Behovet av att ta igen alla kostnader investeras i växande Så snabbt som möjligt.
3. Behovet av att kunna bekämpa eventuella återför och federala arslen.
4. Girighet.

Goda råd och en bra artikel Mr Green, kan jag få översta hyllan billigare här i GA än i CA.

Relativa ekonomier? Bara nyfiken på hur mycket du betalar för ett uns? Verkar motsägande att ha knoppar billigare på en plats som är inte alls lika potten vänlig.

Priserna kan variera mycket i Kalifornien. För närvarande kan du regelbundet hitta $ 100 – $ 125 uns special av god kvalitet ört i Bay Area.

$ 150 en oz för översta hyllan. Med tanke på det reste 3000 miles, är det en mycket bra affär

Ett uns av vad vi kallar högsta kvalitet går för £ 220 men människor blir ännu girigare nu säljer 0,8 av ett gram för tenners så på 0,8 din göra £ 350 per uns. Stora vinster över här det är därför jag växte men fastnade så måste friställa det för tillfället. Den brittiska verkligen behöver titta på lagen som de påstår, legalisera det och sluta sätta människor i fängelser för besittning. Det finns mycket värre händer på våra gator än bara lite ogräs. Om det legaliserades och såldes korrekt och kontrollerad liv i Storbritannien skulle vara bra 🙂

Du vet mate du förmodligen gå legit i Barcelona, ​​kanske till och med Madrid eller Málaga.

Washington undervisar andra stater hur man INTE ska vara lönsamt att odla marijuana.
A) växer verkligen USEL marijuana.
B) Pris som marijuana vid 3-4 gånger mer än vad du kan få det för någon annanstans
C) Skatte det till den punkt där även när du säljer den, du förlorar pengar på varje gram du säljer
D) Försök att passera lagstiftning i ett försök att tvinga patienten att köpa om från dig genom att förbjuda deras normala försörjningskällor. Detta gör bara din potentiella kundbas mycket arg&# 8230; och de kommer aldrig att köpa från dig.

Solljuset norr om den 45: e parallellt är svag jämfört med den södra. Det är därför aktuell inomhus uppfödda stammar som förväntar sig mer ljus inte spurtare i Washington. Bra utomhus avel kan ändra på det. Alla ska ha möjlighet att växa denna magnifika anläggning.

Utom för de flesta av de konsumenter som är trötta på den liggande och bor i skuggorna.

Naturligtvis kommer Washingtons fritids systemet justera och snart fungera lika smidigt som i någon annan stat.

Under förbud, ansåg jag alltid min "lögner" handla om min vana att vara "sanningen." Jag kände aldrig skyldig om dem. Jag gjorde bara vad som var nödvändigt. Jag har alltid varit arg att jag var tvungen att leva i skuggorna för att skydda min egen säkerhet. Jag antar att jag har en sak att vara tacksamma för. Jag är nu åtminstone fullt medveten om den sanna naturen av terror, och polisen. Som en livslång fredlös (utan att någonsin ha skadat någon), är mitt perspektiv verkligen påverkas&# 8230; men på ett rätt sätt. Vad jag vet om polisen (och Gov’t i gen’l) är sanningen. Jag har det att vara tacksamma för.

Är kanske inte "lönsam" men om du delta varje dag, säker sparar $$$ hemmet växa.

Efter legalisering, om skatter fortfarande rimlig, utbud och efterfrågan kommer att komma in i balans och priserna kommer att stabiliseras på en nivå som de flesta hellre bara skulle köpa.

Vi vinst varje dag, bara genom att röka (eller äta eller vaping) det. Marijuana är inte om en kille som gör vinster på en annan, det handlar om alla skörda stora personliga fördelar (vinst) på noll kostnad till någon annan.

Den stora pengar (och nya jobb rikstäckande) kan vara i hampa, i alla fall. Jag tror att som en politisk kraft att räkna med, måste cannabis förespråkare lära hur man kan främja alla råvaror dessa anläggningar erbjuder, inte enbart cut-and-torkade blommor för medicin och rekreation. Det är exakt hur federala, har statliga och lokala myndigheter lyckats för nästan 80 år i kväver hela cannabisbransch genom att ljuga för allmänheten om bara blommorna. Cannabis stjälkar ge mycket användbar massa för papper, liksom otroligt starka fibrer. Fröna är också laddade med ingredienser som är nödvändiga för god hälsa.

Hampa kommer att orsaka potten att bli dyrt.

Denna kris förväntningar beror på felaktiga planer många baserade på svart-marknadspriser. Den större delen av priset svarta marknaden är sammansatt av den "riskpremie" – Den mängd som kompenserar odlaren / säljare för risken att gå i fängelse.

Naturligtvis med juridisk marijuana, finns det ingen risk, och därmed ingen risk premie. Det är därför alla spelare måste börja deras pris tänker från början.

Marijuana är bara en växt. Även om det är annorlunda i effekt och skadar, att odla och distribution, är det liknar tobak. Det är den logiska punkt att utgå från.

Alla måste komma över detta "omedelbar miljonär" fenomen legalisering twilight zone. Det kan aldrig vara.

Efter dammet lägger sig på nytt legalisering kommer den genomsnittliga kvalitet marijuana förmodligen sälja för runt $ 50 per uns – eller mindre. – Vidare, eftersom marijuana är så nära ofarligt, finns det ingen anledning att tro att slutet spelet kommer inte att marijuana säljs överallt där öl och vin är.

Du antar dessa människor inte betalar skatt, inte kommer att betala "cannabis skatter," och kommer att kunna sälja produkter utan regulatoriska krav ökar kostnaderna&# 8230; .Bara som genomsnittliga hem odlare som inte tjänar deras primära inkomster från att växa.

Du är också förutsatt massor av förluster från skadedjur, väder och korsbefruktning med hampa kommer inte att ske alls.

Nej Skatter är inte ett nytt fenomen. Om de inte är orimliga, kommer människor tar dem i klivet som de gör skatter på allt annat de köper.

Inte heller är riskerna med jordbruk något ovanligt. Du behöver inte ta ut ett lån för att äta från produceragången.

Så många människor vill bygga en "magiska undantag" för marijuana. – Det är bara en växt.

Detta är bara goda råd. De enda killar / tjejer som kommer att göra en rimlig levande jordbruk är inomhus odlare, med know how, med särskild tonvikt på att växa ett par intressanta stammar sannolikt behöva producera många av sina egna koncentrat, förmodligen behöva öppna sina egna butik, och kreativt marknadsföra sin produkt som annorlunda. I grund och botten det kommer att kräva en verklig investering, med en funktionell affärsplan på plats.
Dessutom kommer de företag som finna avsättning för resten av växtmaterial lägga ytterligare ett lager av den finansiella stabiliteten. Även om det inte finns något mer än en fri växt plocka upp program, kommer det att bli bättre för de flesta producenter att lämna över råvaror än att spendera pengar med hampa transporteras bort.
Den verkliga frågan kommer att, hur många legitima företagare kommer att försöka komma in på marknaden?

Jag ser fina priser på blomma och rimliga priser på koncentrat.

Det kommer att vara en nischmarknad som liknar skillnaden mellan fina tobaksaffärer och Marlboros.

Produkten av blommor kommer säkert att säljas bredvid cigaretthyllan. – Och priserna kommer att vara rimligt – $ 50 per uns eller mindre.

Jag har börjat göra kief och blanda det med oklanderligt rena blommor från växter som odlas utomhus och från goda säden. Med lite smart kan jag förmodligen marknadsföra den för connaseurs (sic) och laddnings mucho dinero. Men jag är inte intresserad; bara vill ha det för mig själv.

Jag misstänker att det kommer att finnas en hel del av oss trädgårdsmästare i blom snart. – Det är en annan anledning priser kommer tillbaka ner till jorden för denna härdig växt.

Det enda skälet till konsumenter köper lägre tierd varor sina inkomster status stöder inte det. Folk vill inte ha det där, de bara inte har mycket alternativ.

Gå be en utomhus odlare. Jag slår vad om att de kommer att säga annorlunda. Din en inomhus odlare är inte du?

Varför betala för skräp tjänsten när du kan bara återvinner nuter (för exempel betalningen för papperskorgen tjänsten förlorade inkomster från potentiella konsumenter som fått oförtjänt gratis saker)?

Koncentrat kommer att vara mer än anständigt. Mer misslyckades växer = billigare koncentrat och ätbart

Det är det faktum att när marijuana blir lagligt i landet som kommer att förändra vissa saker. Tänk på mobiltelefoner användes cirka 1500 cell företag under slutet av 80-talet. Dessa företag hålls få köps av en annan. Det jag skulle vara mer intresserade av är kan jag öka min egen? Eller måste jag genom från en butik. Kommer att sälja utvecklas till partiaffärer och dig av en förpackning av lederna som cigaretter? I Michigan kan du genom sprit i de flesta livsmedelsbutiker och en hel del part butiker. Fore det mesta vi inte har butiker som du bara kan köpa alkohol. Det oss en oändliga möjligheter i legalisering.

Höger. Till en början kommer det att variera från land till land. Hittills tillåter tre stater växer och en inte. Kalifornien och några andra stater kommer att ansluta de fria staterna i november och de flesta kommer sannolikt att inkludera hem växer.

Nationell enhetlighet kommer att dyka upp som bästa praxis iakttas och antas. – Gå NORML i ditt tillstånd för att forma saker.

Du menar att du är bara intresserad av legalisering i den utsträckning som det gör att komma högt billigare och enklare?

Först vill jag inte röker. allvarligt jag inte. Jag har inte i mer än 14 yr..what jag vill ha ut av legalisering är ett val utan rädsla. Jag vill gripanden och fängslande att stanna. Jag vill att folk ska inse att de har ljugit för alla dessa år.

Så småningom jag för se ogräs går vägen bröd gjorde med massproduktion. Det kommer att bli billigare att köpa det än producera det själv.

Eller ska vi förbjuda alla pollen producera cannabisplantor så att du kan få din dröm?

Absolut. Tråkiga är människorna bäst utrustade på att producera den bästa kommer att vara stor pharma

Hur sant. 1 ingrediens som krävs för att växa bra cannabis är KÄRLEK
dåliga vibbar inte går bra i en trädgård.
Vinster driva människor
Du kan se skillnaden mellan
vinst växer vs personlig
luftrummet!
Jag träffade katter som drar 2per.
heltidsjobb inga pauser
Och trädgårdar inte förlåtande
Om du inte sätta i gång det visar på produkten
#prohibition håller upp priserna
Jag har sett alltför många människor med pengar förlorar skjorta
Nybörjare tur får du en god avkastning, efter att du måste öka ditt spel upp
Här kommer da fel!
Knott, kvalster, resor malar mögel
kraft för vinst växa? åsidosatta mätare
Du kan inte köra 20 lampor med ut uppmärksamma
hur är det för en Carbon footprint
Här i Kalifornien. ingen brist på bra kush!
Klubbar säljer detaljhandels lbs på 10 / gr
$ 4540,00
medkänsla mindre" donation"

Dumheter. En kärleksfull schimpans kommer att åstadkomma någonting.

Min vinst växer ut gjorde mest kärleksfulla hippy saker jag har sett&# 8230; Jag kunde bryr sig mindre om inte dra riktigt&# 8230, om det går mycket längre, kommer jag att växa petunior i stället. Växande bra potten är värt 10x en vanlig trädgårdsodlare läge. Jag ville inte gå på college så slacker pundare kan få billiga läkemedel, och det gjorde jag inte gå på college så en rik douche kan ha bättre vinster på ryggen.

Johnny,
Som en patient i Washington denna attityd har varit problematiskt för en tid. Som verksamhetschef för en Seattle inte för vinst åtkomstpunkt; listan över odlare som dyker upp på min dörr, i hopp om att debitera översta dollar och har praktiskt taget ingen förståelse för hur rättsväsendet är inställd finns många minst sagt. Jag bombared ofta med kvasi sociala klättring finans folk, som vill veta det snabbaste, mest lönsamma sättet att sälja sub par cannabis. Den skada på patienten som propageras som en konsument är vanlig och enkel verkakte&# 8230 ;.

Om du kan matcha vinster för 1990 svarta marknaden grossist ($ 3k obeskattat, unregged), då kommer du att få bättre odlarna.

Förstå&# 8230; 3000 $ 1990 är $ 5200 now..Add en detaljhandel påslag, inkomstskatter, cannabis skatter och regelkostnader och du har din rätt utbytesgraden för en god odlare.

Eller så kan du gå tillbaka i tiden och berätta för alla konsumenter då hur det är inte värt det så att de inte kommer att köpa det vid dessa priser. Du kan odla prisbelönta saker och accepterar ersättning i samma takt som en vanlig bonde.

Säg till ofrälse att födas som jordbrukare. Det finnas mellanregister och dalar marknaden. Faktiska gårdar med bekämpningsmedel

100 gallon av öl =

1000 doser av etanol.

1 lb av potten är lättare att växa än 100 gallon av öl är att så långt brygga som utrymme går.

Kan du brygger 100gallons öl i en 4&# 215; 4 i 4 månader?

Jag vet inte. Jag alltid att etanol var efterbliven och vägrar att delta i det längre än jag med andra måttligt givande livsmedel-jag skulle aldrig växa min egen pizza till exempel som dess inte givande nog att ens göra alls.

Nu gör jag långt mycket svårare saker men och skulle fortfarande göra det, även om det var billigare och mer tillgängliga. Liksom raffinering guld eller utvinna alkaloider

Och ännu 9/10 patienter jag möter är inte kvalificerad som gravt handikappade och ändå vill att jag ska ge dem två gratis oz en månad på samma sätt som jag ger en kille utan arbets ben i en rullstol med artros.

Jag är en Wisconsin högskolestudent närvarande huvudämne Agribuisness med en trädgårdsodling mindre (kan göra det en andra större). Efter att jag examen under de närmaste två till tre år, ser jag att driva en cannabis gård. Jag har väldigt lite erfarenhet av växande dock hoppas att min utbildning förbereder mig för min karriär i cannabis. Jag undrar om någon kan dela en inblick på om det är ett bra yrkesval / väg, om min större / mindre är bäst för om jag vill växa, och vilka andra saker som jag bör göra för att förbereda mig. (Dvs. Nätverk, att delta med legalisering ansträngningar, flyttar till en rättsstat för mina somrar att arbeta inom industrin, etc) Tack

Bro de är mina exakta drömmar men jag bor i Chicago och ogräs lagar här är galet

Hmmm. Jag fick min högskoleexamen i trädgårdsodling för cannabis legalisering 5 år sedan. Jag började att planera för 10 år sedan.

Då, + 1oz var en 10 år grovt brott.

Nu är det lagligt. Och gissa vad, de flesta av mina konkurrensen just nu få till college. Visar deras kompetens, talang, och förutseende. 😉

Du behöver en examen i trädgårds production..your grad är för VD och de gör inte "fungera" något

Och gissa vad, som en kille med en examen i IHP, kommer jag inte behöver en VD att berätta vad som är bra för verksamheten.

När jag skrev det här inlägget jag visste inte vilken väg jag ville ta. Nu är jag en trädgårdsodling större med tonvikt på växthus och trädgårdsskötsel. Mitt mål är att vara en odlare och så småningom flytta in management som min karriär fortskrider. Jag vill lära mig verksamheten genom in genom från alla håll. Från och med nu har jag inte har en hel del erfarenhet. Om någon har några leder till en odlare som är i behov av en assistent odlaren / praktikant eller lärling, please let me know. Jag letar efter något sätt att engagera sig i den juridiska cannabis industrin, särskilt i växande men är öppen för andra positioner för att starta. Tack

Din kommer att behöva vara i en rättslig stad / stat där människor växer och tillämpa eller träffa en vän som kan visa lära dig kanske fylla ut program och börja som en trimmer eller budtender att få din fot i dörren och träffa mer likasinnade personer. Blir tvungen att vinna förtroende att vara runt folk växthus eller lager.

Hej, Im också en högskolestudent i North Carolina Färdigställande Business School. Jag är också särskilt intresserad av att få in cannabis industrin, speciellt den växande process. Om vi ​​kan koppla vänligen maila mig på iamvictorgarza@gmail.com. Tack bro.

Jake Casper, skulle jag föreslå att börja, få en mentor i en rättsstat eller åtminstone ett tillstånd som gör det möjligt för odling som faktiskt har en stor (eller rimligen stor gård) som växer variant stammar av cannabis, så att de kan ge dig råd och gå igenom processen av växande, växtfrågor, samt andra förslag som är specifika för cannabisodling och distribution.

Att få in en kusin företag (icke cannabis relaterad) antingen i blommor eller landskaps (något som sprider växter, kloning, växer från frö, espalier träd ympning (och växt manipulation, kan du behöva detta för att manipulera hur cannabis odlas, maximera frukt metod för knoppar (Stanley bröderna tyckte hjälp av detta), samt har erfarenhet med tropiska växter såsom orkidéer kan vara till nytta också, eftersom manuell blomma befruktning), etc.

Jag föreslår också att ta några kurser, (om det var mig, skulle jag), i genetik och växtföröknings, liksom att få några allvarliga tid att lära sig om ideell 501 C3 eller bolagsordning, styrelse inrättas, och pappersarbete, samt som bidrags skrift.

Nu är jag säker på att någon kommer att flamma mig för att säga något, men jag har ägt flera företag, och oavsett om det är en tjänst, en butik front eller en produkt, som har bakgrund i näringslivet inrättas bevilja skriva, och lära sig att etablera dig kommer att bli nödvändigt, även i trädgårdsodling.

Jag skulle kontakta NORML, Marijuana Policy Project, amerikaner för säker åtkomst, för att få de nuvarande statliga ställningar, vilka lagar är i böckerna eller kommer att läggas fram i år till ditt tillstånd, samt ställa frågor om odlare. Det skulle vara mitt förslag.

Vi har funnit i Oregon att banksystemet är en av de största hindren i branschen (icke enhetlig tillämpning av FDIC liksom problem med cannabis laglighet landet orsakar problem med olika företag att få en bank som kommer att arbeta med dem, att veta att det personen är i cannabis industrin). Jag har funnit att ha goda kunskaper om Paypal är mycket lämpligt, eftersom du kan använda dem som en bank gränssnitt (du måste fortfarande ha en bank, men det kommer att hjälpa dig när det gäller att hålla medel, överföra pengar, vilket möjliggör POS inköp samt nu de tillåter småföretag lån). Jag föreslår att vilket namn du använder för ditt företag, gör det möjligt för banken att ta emot dig som ett företag (men det är bara mig, jag var tvungen att lära sig att några kreativa namngivning kan hjälpa dig att få en bank att arbeta med er, istället för att använda en cannabis titel) eller så kan du behöva en 501c3 skydd för att hjälpa dig att skydda mot bank kramper, etc.

Cannabis är inte min bransch, men både min man och jag har arbetat med ideella tjänster, skriver bidrag sedan 1996, att vi också har tillbringat en hel del att göra forskning om cannabis verksamheten, opinionsbildning samt stam förståelse, etc.

Det verkar vara en komplicerad fråga, eftersom företag oavsett vad det är nu, kräver förståelse i olika fronter.

Har du eller din make har kontaktinformation om arbetet du skriver bidrag till ideella organisationer? Jag gjort vissa enorm förbättring i maternal-barns hälsa från medel som till vår klinik efter en professionell bidrag författare lämnat en för oss. Skriver du om ämnen där du har ingen bakgrund, intervjua dem med kunskaper som krävs? Hur hittar man en bra bidrag författare? Som med många program som betjänar låga inkomster personer, kliniken stängt nästan 20 år sedan. Behovet finns kvar, och jag skulle gärna vilja veta hur jag går omkring resultaten författare.

Tänk, tenderar vi att skriva om ämnen som vi har antingen några personliga bakgrund med (som cerebral pares i Ohio), eller om ämnen som vi har tagit tid att utreda, forskning och hitta lämpliga finansieringskällor, etc. Att hitta en bra bidrag författare är inte lätt, eftersom (särskilt om din United Way program som det är i Eugene, OR, snarare hands-off ”, vilket innebär att de inte skriva sina egna bidrag och de har ett professionellt team de anställa att göra det, lämnar ingen utbildning för allmänheten i bidrag skrift). om du vill prata mer om detta, är du välkommen att maila oss på: ctctarot@gmail.com. Det är bättre än här på Disqus där meddelanden vilse. Vi kan brainstorma på vad som kan göras, och om vi har inte svaret, skulle vi vara glada att hänvisa dig till någon som kan hjälpa dig.

Höger&# 8230; tyder på att de berätta hur man kan sänka sina inkomster genom att bli deras konkurrens

Eller så kan du använda din egen hjärna, lista ut det själv, och faktiskt förtjänar dina inkomster.

www.theweedblog.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 13 =